Reisziekte bij kinderen

Reisziekte bij kinderen

Lange ritten in de auto, kronkelige paadjes, achteruitrijden, een deinende boot, het kan allemaal tot reisziekte leiden. Reisziekte komt het meeste voor bij kinderen, met name in de leeftijd tussen twee en tien jaar.

Wat u zelf kunt doen tegen reisziekte bij uw kind:

  • Geef het iets lichts te eten voor vertrek.
  • Laat het tijdens een autorit uit het raam kijken.
  • Rijd niet achteruit in trein, bus of tram.
  • Lees of puzzel niet tijdens het rijden.
  • Ga bij een bootreis het liefst in de frisse buitenlucht zitten. De beste plek is midden op het achterdek.
  • Kies in een vliegtuig bij voorkeur een plaats in de buurt van de vleugels.

Extra maatregelen

Het kan gebeuren dat uw kind ondanks de voorzorgsmaatregelen last houdt van reisziekte. Er zijn een aantal middelen om dit te voorkomen. Als de reis minder dan vier uur duurt, is een middel met cyclizine een prima keuze. Duurt de reis langer dan vier uur, dan kunt u het beste een middel met meclozine of cinnarizine geven.

Op tijd innemen

Middelen tegen reisziekte werken alleen als ze enige tijd voor vertrek worden ingenomen. Bij lange bootreizen hoeven ze alleen de eerste dagen worden geslikt. Het lichaam raakt na enkele dagen namelijk gewend aan de lichte schommeling van de boot. Bij ruw weer kunnen de verschijnselen echter terugkomen.

Spuugzakjes

Moet uw kind bijna altijd overgeven onderweg? Zorg dan dat er spuugzakjes bij de hand zijn. De meeste braakzakjes of spuugzakjes zijn afsluitbaar en beschikken over een geur- en absorptiematje. Het geur- en absorptiematje van het zakje zorgt voor extra hygiëne en laat nare geurtjes niet ontsnappen.

Waardoor komt reisziekte?

De verklaring voor reisziekte is dat iemand zich door beweging niet goed meer kan oriënteren op de horizon. Het evenwichtsorgaan geeft dan impulsen aan het braakcentrum in de hersenen. Het gevolg is misselijkheid en soms braken, bleek zien en zweten.

"In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van moeder en kind."