Zorgprogramma astma/COPD in de Service Apotheek-app

Zorgprogramma astma/COPD in de Service Apotheek-app

In de apotheek krijg je informatie over je medicijnen en hoe je ze gebruikt. Maar soms komen de vragen pas als je weer thuis bent, of bij het gebruik zelf. Daarom kan je altijd bij jouw Service Apotheek terecht. In de apotheek en online. Zodat jij het beste uit je medicijnen haalt.

Online zorg van jouw Service Apotheek

Gebruik je inhalatiemedicijnen, dan zetten we het online zorgprogramma voor je klaar. Onder de naam SARA kon je dit al gebruiken in je persoonlijk dossier op de website. Dit is nu aangepast naar een online onderdeel ‘Persoonlijk advies’ in je persoonlijk dossier op de website en in de Service Apotheek-app.

Persoonlijk advies in de Service Apotheek-app.

Met de app bestel je eenvoudig je medicijnen. Het medicijnoverzicht met foto’s en het innameschema met medicijnwekker geven jou de controle. Naast het gemak en overzicht, vind je ook persoonlijk advies in de app. Bijvoorbeeld het inhalatie-instructiefilmpje en tips over jouw medicijnen. Een paar keer per jaar vragen we in de app je ervaringen te delen. Die gebruiken we om je weer nieuwe adviezen te kunnen gegeven, aangepast op jouw situatie.

Wat vind je in het onderdeel Persoonlijk advies?

  • Inhalatie-instructiefilmpjes van de medicijnen die je gebruikt. Zo kun je makkelijk thuis oefenen met het gebruik van je medicijnen
  • Advies voor jouw situatie na het delen van je ervaringen
  • Informatie over je inhalatiemedicijnen
  • Informatie en korte video’s over astma of COPD
  • Handige tips, bijvoorbeeld om bijwerkingen te voorkomen

Je kunt de informatie en video’s op elk gewenst moment terugkijken. Dit helpt je om je aandoening beter te begrijpen én om te zien hoe je medicijnen helpen om je klachten te verminderen. Je apotheker zet deze informatie voor je klaar in jouw online dossier en ontvangt jouw ervaringen. Is het nodig, dan neemt je apotheker contact met je op.

Hoe herken je het Persoonlijk advies in de app?

Je herkent het aan 3 iconen. Ook de digitale assistent van Service Apotheek ziet er anders uit. We nemen afscheid van SARA!

Wil je geen e-mails ontvangen?

Als onderdeel van het zorgprogramma ontvang je van ons e-mails om je op de hoogte te stellen van het programma:

  • Als er een nieuwe vragenlijst klaarstaat
  • Nieuwsbrief

Wil je geen nieuwsbrieven over het persoonlijk adviesprogramma van ons ontvangen? Meld je dan af voor nieuwsbrieven via de afmeldknop onderaan de e-mail. Je maakt dan nog wel gebruik van het zorgprogramma.

"Klik hier voor nog meer informatie over optimaal leven met astma en COPD!" optimaal leven met astma en copd"