Wallen

Wallen

Wallen worden vaak geassocieerd met te weinig slaap. Dit kan de reden zijn, maar wist u dat erfelijke factoren ook een rol spelen? En hoe ontstaan wallen nu eigenlijk? Wallen kunnen bestaan uit een vocht- of vetophoping. De ophoping zorgt voor de welbekende ‘zakjes’ onder de ogen.

Wallen door vochtophoping

Een vochtophoping ontstaat doordat de huid onder de ogen erg gevoelig is. Daardoor is deze plek gevoeliger dan andere plekken van uw lichaam. Door vermoeidheid, stress of hormonen hoopt vocht zich op. Ook roken of niet goed functionerende organen kunnen de oorzaak zijn van wallen. Wallen geven u een vermoeid uiterlijk.

Wanneer u een koude washand op uw ogen legt, zult u merken dat uw wallen langzaam wegtrekken. Door kou trekken de bloedvaten in de huid onder uw ogen samen, waardoor het vocht makkelijker weg kan.Als u wallen liever wilt voorkomen, zorg er dan in ieder geval voor dat u voldoende slaapt, voldoende ontspanning neemt en uw huid goed verzorgt. Ook het drinken van voldoende helpt om vochtophoping te voorkomen.

"Op Service Apotheek vindt u speciale huidverzorging voor de tere huid rondom uw ogen."

Wallen door vethoping

Wallen kunnen ook uit een vetophoping bestaan. Wanneer u ouder wordt, wordt de huid slapper. Het vet rond de ogen gaat hangen en hoopt zich op. Bij dit soort wallen spelen vaak erfelijke factoren een rol.

Helaas is er aan wallen die bestaan uit een vetophoping weinig te doen. U kunt de wallen camoufleren met make-up. Als u zich erg stoort aan de vetophopingen onder uw ogen, kunt u de huisarts vragen naar de mogelijkheden van cosmetische chirurgie. 

"Met make-up kunt u uw wallen camoufleren. De beste camouflerende producten vindt u op Service Apotheek."
"De fijnste huidverzorgingsproducten of een goed advies en product bij huidklachten vindt u op Service Apotheek."
;