Tien tips bij opvliegers

Tien tips bij opvliegers

Bijna 80 procent van de Nederlandse vrouwen in de overgang heeft last van opvliegers; plotselinge, korte warmteaanvallen. Opvliegers zijn niet altijd beïnvloedbaar, maar er zijn veel bruikbare tips om de regie in eigen hand te houden. Hier vindt u onze beste tips bij opvliegers.

Tien tips bij opvliegers

  1. Zorg dat u bevroren koelelementen in huis hebt en leg ze voor het slapen gaan onder uw kussen. Wanneer u oververhit wakker wordt en u draait uw kussen om, dan is deze heerlijk koel.
  2. Waar slaapt u op en waar slaapt u onder? Ga op zoek naar een gespecialiseerde beddenzaak die allerlei materialen heeft om uw nachtrust te kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld koele kussenslopen of dekbedden van extra ademend materiaal.
  3. Draag dunne kledingstukken in laagjes zodat u wat uit kunt trekken wanneer dat nodig is.
  4. Kies bewust voor voeding die helpt opvliegers te voorkomen; peulvruchten, soja, noten, appels, uien en knoflook. Ze vangen het oestrogeentekort op en zo blijft of komt de hormoonhuishouding beter in balans.
  5. Opvliegers worden gestimuleerd door adrenaline. Daarom geeft stress tijdens de overgang extra klachten. Benut een vakantie dan ook echt om stress te vermijden en geniet dubbel van uw rust! Geen stress en minder opvliegers.
  6. Geen koelkast in de buurt om even heerlijk uw hoofd in te stoppen? Adem diep in wanneer u een opvlieger voelt opkomen. Daarbij worden de longen helemaal gevuld met lucht (de buik zet ook uit). Adem dan heel langzaam uit. De opvlieger zal nu minder heftig zijn. Doe dit regelmatig, dan vermindert ook het aantal opvliegers.
  7. Salie reguleert de interne thermostaat. Daardoor verminderen die hinderlijke opvliegers en het nare nachtelijk zweten. Niet alleen fris voor in de sla, maar ook een tip om u fris te blijven voelen.
  8. Een groot glas frisdrank met prik geeft misschien even verkoeling, maar erna moet u het bezuren met een flinke portie opvliegers. De kans is groot dat u de bubbels uit de frisdrank snel terugziet op uw huid in de vorm van hevige transpiratie. Laat koolzuurhoudende frisdranken dus liever staan.
  9. Zorg dat u voldoende water drinkt, vooral tijdens warm weer. Tijdens een opvlieger verliest u veel vocht.
  10. Ga na welke triggers er voor u zijn om een opvlieger uit te lokken en vermijd deze.
"Ter ondersteuning tijdens de overgang bieden wij de beste producten."
"Er is speciale nachtkleding te koop die extra ademend is en vochtregulerend werkt."