Bij pijn en pijnstillers is goede begeleiding enorm belangrijk. Zowel voor pijnbestrijding die de arts voorschrijft, als voor het gebruik van producten die je zo bij een benzinepomp of de supermarkt koopt.
Niet alle pijnstillers zijn veilig bij langdurig gebruik. En ze gaan niet altijd goed samen met medicijnen. Heb je maag-, darm-, nier-, of hartproblemen, of ben je zwanger? Dan kun je niet alle verkrijgbare producten gebruiken. Daarom is persoonlijk advies bij pijnstilling zo ontzettend belangrijk. We overleggen graag met je over welke pijnstiller het best past bij jouw situatie.
Bij pijn is het achterhalen en wegnemen van de oorzaak het belangrijkst. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van stress bij hoofdpijn, het even rustig aan doen of een massage in het geval van spierpijn en het trainen van je buikspieren bij een zeurende pijn in je rug. Lukt dat onvoldoende of is er geen duidelijke oorzaak voor de pijn? En kun je door de pijn niet meer goed bewegen, werken of slapen? Dan kun je tijdelijk een pijnstiller gebruiken.
Paracetamol is de eerste stap. Het is een goede pijnstiller en geeft weinig bijwerkingen. Werkt paracetamol onvoldoende? Dan is mogelijk een ontstekingsremmende pijnstiller als ibuprofen, naproxen of diclofenac een oplossing. Maar deze pijnstillers zijn niet voor iedereen veilig. Heb je een langdurige ziekte, gebruik je al langere tijd medicijnen of ben je ouder dan 60 jaar? Dan helpen we je daar graag bij. We controleren welke pijnstiller je veilig kunt gebruiken en of er een maagbeschermend product nodig is.
We helpen je zoals jij dat wilt. Kom langs en stel je vragen aan de balie. Of maak online een afspraak.
Maak ook gebruik van onze Service Apotheek-app voor meer overzicht bij de inname:
"Wist je dat je bij ons pijnstillers kunt kopen mét de juiste begeleiding erbij? "
Opioïden zijn krachtige pijnstillers. Deze pijnstillers krijg je alleen op voorschrift van een arts. Ze kunnen helpen bij hevige pijn, bijvoorbeeld veroorzaakt door een operatie of bij pijn door kanker. Voorbeelden van opioïden zijn: fentanyl, oxycodon en morfine. Maar let op: ze kunnen verslavend werken (lees bijvoorbeeld het artikel in Leef-magazine) . Daarnaast zijn er andere bijwerkingen en beperkingen om rekening mee te houden als je deze middelen gebruikt. Denk aan het besturen van een voertuig, of bedienen van een gevaarlijke machine of het drinken van alcohol.
Dus goede begeleiding is onmisbaar. Want dan weet je wanneer je pijnstillers moet innemen, hoelang je ze mag gebruiken en wat wel en niet kan bij gebruik van deze middelen. Ook begeleiden we je bij het afbouwen van deze sterke pijnstillers.
Gebruik je oxycodon? Dan zie je regelmatig een handige tip over het gebruik op het home-scherm in de Service Apotheek-app die je helpen je medicijn goed te gebruiken.
"Meer weten? We helpen je graag"