Hoe gebruikt u een mondkapje?

Hoe gebruikt u een mondkapje?

Met een mondkapje verkleint u het risico dat u een ander besmet met een (corona)virus of bacterie. Goed gebruik ervan is wel essentieel.

TIPS - belangrijk om te weten

Vervang het mondkapje als:

  • u erin gehoest of geniest heeft;
  • u het aangeraakt heeft met ongewassen handen;
  • het niet goed aansluit of kapot is;
  • het vochtig of zichtbaar vuil is.

Gebruik het mondkapje maximaal drie uur per keer.

Was uw handen met zeep als u het aangeraakt heeft.


"Ook als u een mondkapje draagt blijven de andere voorzorgsmaatregelen gelden: handen wassen, niezen in elleboog en thuisblijven bij klachten."

Stap 1

Was uw handen grondig met zeep, haal daarna het mondkapje uit de verpakking. Doe uw vingers door de elastieken. Zorg ervoor dat het metalen neusclipje aan de bovenkant zit. Plaats het mondkapje voor uw neus en mond.

Stap 2

Doe de elastieken achter uw oren. Trek het mondkapje aan boven- en onderzijde uit zodat het volledig de neus en kin bedekt.

Stap 3

Druk het metalen neusclipje in, zorg dat het kapje helemaal aan sluit. Hoe meer luchtgaten er zijn, hoe minder bescherming het kapje biedt. Gebruik het mondkapje zoals bij de TIPS is aangegeven.

Stap 4

Verwijderen: pak de elastieken en trek deze over uw oren. Probeer het mondkapje zelf niet aan te raken, het kan bacteriën of virussen bevatten. Gooi het kapje in de afvalbak. Was vervolgens uw handen met zeep.

;